Star Wars : Rebellion anonsas.

Parašė Profesorius, 2015/11/05

Rebellion virselis

Neperseniausiai Fantasy Flight Games anonsavo stalo žaidimo Star Wars : Rebelion pasirodymą.

Žaidimo autorius nurodytas Corey Konieczka žinomas kaip, Battlestar: Galactica, Runewars и Gears of War ir kt. autorius.

Žaidimas labai ilgas – partijos laikas nuo 180min iki 240 min.

Šis žaidimas, pagal klasikinę Star Wars trilogiją.

   Žaidimo veiksmas bus ant globalaus Tolimos, Tolimos, Galaktikos žemėlapio.

Rebelllion lenta

Žemėlapis susidėlioja iš dviejų dalių, jis koger išties didžiulinis. Tai galima suprasti iš nuotraukų , kuriose ant planetos telpa gauja miniariūrų ir debesis žetonų.

O miniatiūrų ir žetonų išties daug. Anonse pasakojama apie 150 figūrėlių, bet CoolStuffInc pateikia informaciją, kad žaidime 170 miniatiūrų , 25lyderių žetonai, 10 spec. kauliukų, daugiau nei 170 kortų, taisyklių knyga «Learn to Play» ir dar viena taisyklių knyga – «Rules Reference». Tai kur teisibė? Daba taip ir neaišku kiek tę miniatiūrų, nes tai visatos masto svarbos klausimas – žinot, kiek jų ten tiksliai :P.

Rebellion miniatiuros

Beje , kaina adekvati, kaip tokio dydžio monstrui – 100 amerikietiškų pinigų, o CoolStuffInc siūlo už 70 USD. Žinoma mūsuose kaina bus tokia pati arba panaši, bet tik piniginių vienetų reikšme t.y. apie 100 Eur.

   Taigi, ką mes čia turime?

Star Wars: Rebellion – tai asimetrinė strategija su dviem konflikto pusėmis : Imperija ir (kaip netikėta) Sukilėliai. Nepaisant tik dviejų pusių, anonsuojama, kad galės dalyvauti vyksme 2-4 žaidėjai.

Imperija turi didžiulinę karinę jėgą ir jos tikslas – rasti ir sunaikinti sukilėlių bazę. Iš straipsnių ir kortų pavyzdžių panašu, kad bazės suradimui bus naudojama speciali žvalgybinių doridų kaladė.

Rebellion planeta2

Sukilėliai neturi tiek lėšų, kad varžytis su Imperija karine jėga, taigi jų tikslas „išsiūbuoti politinę valtį“. Pas juos yra speciali tikslų kaladė, kuriuos įvykdžius, sukilėlių judėjimas gauna reputacijos taškus, kurie judina situacijos markerį link pilietinio karo (pergalės).

Įdomu ir tai, kad laimėti žaidimą už sukilėlius – nebūtina laimėti prie Imperiją kovoje – kad gauti taškus gali užtekti sunaikinti nurodytą Imperijos vienetą arba įvykdyti, kitą nurodytą sąlygą. Štai taip, per sabotažą ir terorizmą Tolima, Tolima, Galaktika juda link šviesaus rytojaus.

   Labai svarbią vietą žaidime užima lyderiai. Tai istoriškai svarbūs personažai, kuriuos matėme sagos filmuose ir kurie gali įvykdyti specialias misijas, vadovauti daliniams, o taip pat trukdyti priešininko personažams įvykdyti jų misijas. Tiek Imperija tiek Sukilėliai pradeda su fiksuotu lyderių rinkiniu.

Imperijos pakalikai:

Rebellion imperijos lyderiai

Sukilėlių lyderiai:

Rebellion sukileliu lyderiai

Sukilėliai ir Imperija žaidimo procese galės gauti naujus lyderius ir kai kuriuos iš jų bus galima tobulinti. Pvz Jodos paieškos misija

Rebellion joda

Misijos baigtis priklauso nuo simbollių ant lyderio žetono, taip pat priešų lyderiai, taip pat galės įtakoti sėkmę ar nesėkmę. Su kovomis viskas paprasčiau: imam krūvą kauliukų, ataitinkančių dalyvaujančia pajėgas ir ridenam. Pirmiausia išsisprendžia kosminės kovos, tada antžeminės. Lyderiai leidžia traukti specialias taktines kortas, kurios įtakoja mušio sėkmę.

Planetos duoda resursus kariuomenės samdymui. Kiekvienoje planetoje yra vieta šešiakampiam lojalumo žetonui ( Imperijos arba Sukilėlių planeta), du tipai gaunamų resursų. O kariuomenės samdymas , “statymas” bus įdomiai realizuotas per specialų statymo “treką”.

Rebellion planeta

FFG žada epiško masto vyksmą, apimantį visus klasikinės trilogijos įvykius. Komponentų komplekte yra netgi dvi mirties žvaigždės miniatiūros – pirmosios ir antrosios.

Star Wars: Rebellion pasirodys prekyboje pirmame 2016 metų ketvirtyje. Leidėjų puslapyje kol kas pažymėta “In Development”

Šaltinis: FFG.